Garantia bijuteriilor comercializate pe www.kalini.ro este de 12 luni de la data achizitiei.
Kalini.ro atestă pe viaţă faptul că bijuteriile sunt realizate din aur sau argint, cu puritatea menţionată in certificatul de calitate si autenticitate.
De asemenea, te asigurăm că toate bijuteriile noastre din aur şi argint sunt verificate şi marcate de ANPC - Direcţia pentru Metale şi Pietre Preţioase, în baza autorizaţiei cu nr 0009894 emisa in 2016 si vizata in fiecare an si avand Marca de responsabilitate cu simbolul B189. Bijuteriile mici (din argint în greutate de până la 2,00 grame şi din aur în greutate de până la 1,00 gram) nu se marchează, cf. OUG 10/2018, art. 12, alin. 10, verificarea acestora fiind atestată doar de documentaţia scrisă primită de la ANPC.
Garanţia comercială privind defectele de fabricaţie sau manoperă este de 12 luni de la data achiziţiei.
Conform O.G. 21/1992, garanţia constă în remedierea gratuită a deficienţelor apărute la produse în cadrul termenului de garanţie, tinand cont de limitele garantiei prezentate in acest certificat. Bijuteriile vor fi expertizate de catre un specialist pentru a se stabili motivul defectului invocat.
Astfel, produsele care au defecte de fabricaţie sau manoperă şi sunt reclamate în termenul de garanţie de 12 luni de la data achiziţiei, vor fi reparate sau înlocuite în limita stocului, cu produse identice. Dacă stocul este epuizat, vor fi înlocuite cu alte produse alese de client, cu plata diferenţei de preţ sau clientul poate opta pentru returul produsului şi înapoierea contravalorii lui. În cazul în care doriţi să returnaţi un produs, vă rugăm trimiteţi produsul împreună cu acest certificat de garanţie, factura fiscală şi ambalajul original. Orice reparaţie sau înlocuire în cadrul termenului de garanţie se va realiza în maxim 15 zile lucrătoare de la data primirii produsului cu defect.
Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr. 21/1992 republicată şi LEGEA nr. 449/2003, precum şi altor modificări ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de condiţiile de garanţie prevăzute în acest certificat de garanţie.
Limite ale garanţiei comerciale
Garanţia este acordată cu condiţia respectării instrucţiunilor de utilizare inserate in acest document. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate,
a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau manoperă.
Pentru bijuteriile cu pietre sau cu email (pelicula colorată de deasupra stratului de aur sau argint, după caz) există un risc crescut de deteriorare, desprindere sau mătuire, după contactul cu apă caldă, apă de mare /piscine, alcool sanitar, dezinfectanţi, detergenţi, produse cosmetice (loţiuni /creme /şampoane), vopsea de păr etc. De aceea, garanţia acoperă exclusiv componenta din aur /argint a bijuteriei, nu şi aceste componente.
Pentru bijuteriile care conţin pietre pretioase si semipretioase (nu cristale), în cazul desprinderii /căderii acestora în cadrul termenului de garanţie de 12 luni, ele vor fi reparate sau înlocuite într-un termen de maxim 15 zile de la primirea produsului cu defect, numai în situaţia în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului.
În situaţia în care se confirmă că desprinderea pietrei a fost din cauza unei utilizări necorespunzătoare (bijuteria a fost agăţată sau supusă şocurilor mecanice), cumpărătorul nu poate cere înlocuirea bijuteriei, cf. legii 449/2003 art. 11 alin. 2. (cf. acestei legi, cumpărătorul nu poate cere înlocuirea bijuteriei pe motivul căderii pietrei.)
Pentru bijuteriile placate cu alte metale preţioase, garanţia nu acoperă uzura stratului de rodiu sau aur cu care s-a făcut placarea, uzura fiind un proces natural, ca reacţie la anumiţi factori precum umiditate sau substanţe chimice.
Pietrele naturale pot prezenta mici diferenţe şi imperfecţiuni de culoare sau crăpături, acestea nu sunt defecte, este aspectul lor natural.
Argintul este un metal care oxidează, procesul fiind accelerat de contactul cu umezeala. Oxidarea argintului este un proces natural, nu este un defect.Argintul se poate curata usor la un bijutier sau cu solutii si materiale textile speciale.
Cerceii cu tortiţă pot avea capetele tijei subţiri (cea care intră în cilindrul tortiţei pentru închiderea cercelului) de culoare mai închisă. Acest lucru nu este un defect. Acolo este chiar culoarea aurului (care în realitate este mult mai închisă). Pentru a li se deschide culoarea şi a li se da un plus de strălucire, bijuteriile se finisează prin băi de rodiu sau alte metale nobile. În cazul acestui model de cercei, această finisare se face, cel mai adesea, cu cerceii închişi. De aceea capetele, care sunt în interiorul cilindrului, îşi vor păstra culoarea mai închisă, a aurului nefinisat.