Cand si cum punem cercei bebeluselor?

Cand si cum punem cercei bebeluselor?

      Bine ați venit pe blogul Kalini, locul unde pasiunea pentru bijuterii întâlnește și grija  față de cei dragi. Unul dintre momentele speciale în viața unui bebeluș este momentul în care primește primii săi cercei. Acest eveniment poate fi emoționant și, în același timp, plin de întrebări pentru părinți. În acest articol, vă vom ghida pas cu pas prin procesul de alegere a celor mai potriviți cercei și vă vom oferi sfaturi esențiale despre cum se dau găuri bebelușilor în siguranță și fără durere. Descoperiți toate detaliile și sfaturile noastre utile în articolul scris de Alina Nedelcu, senior redactor la revista Qbebe, pe care il puteti gasi si in link-ul de mai jos.
 

„Ce trebuie să știi înainte să dai găuri în urechi copilului

Îți dorești ca fetița ta să poarte cercei încă de la o vârstă fragedă? În acest caz, este indicat să te informezi cât mai bine în legătură cu realizarea găurilor în urechi, astfel încât să știi la ce să te aștepți. Întrucât trebuie să primeze întotdeauna siguranța copilului, străduiește-te să te ghidezi după următoarele recomandări:

Nu este indicat să se dea găuri în urechi unui nou-născut

Chiar dacă medicii pediatri nu menționează exact vârsta de la care este într-adevăr sigur să se dea gauri in urechi, de cele mai multe ori vin cu următorul îndemn: pentru că nou-născuții sunt mai expuși riscului de a dezvolta infecții, este recomandat ca demersul de găurire a urechilor să se amâne până când bebelușii depășesc vârsta de 2 luni. De fapt, acest sfat se leagă de faptul că în primele șase luni de viață copiii primesc vaccinul ce previne difteria, pertussisul și tetanosul. Astfel, una dintre cele mai cunoscute cauze ale tetanosului este contactul cu un obiect infectat cu toxina produsă de bacteria Clostridium tetani. Printre obiectele infectate se pot număra un cercel sau un aparat special pentru datul găurilor în urechi. Atenție! Nu este recomandat să se dea găuri în urechi în aceeași zi cu efectuarea vaccinului menționat, ci după cel puțin 2 săptămâni. 

De asemenea, medicii susțin că este preferabil ca o gaură în urechi să se dea între vârsta de 2 și 6 luni, în condițiile în care lobul urechii are nevoie de timp să se dezvolte. În cazul în care găurile se fac în primele zile de la naștere, în maternitate, își vor modifica poziția pe măsură ce lobul crește. 

 

Pentru obținerea găurilor în urechi se utilizează numai instrumente sterile

Cea mai importantă măsură pentru prevenirea infecțiilor provocate de datul găurilor în urechi este să se recurgă numai la echipament steril, care să elimine orice risc de contaminare. Un astfel de echipament este și cel regăsit în cadrul kiturilor de piercing, inclusiv de găurire a urechii, de la STUDEX® System75TM. Acesta este un sistem brevetat, ce te asigură că inclusiv copiii beneficiază de o găurire a urechilor igienică, rapidă, blândă și fără durere. Kiturile de la STUDEX® includ produse de calitate superioară, fabricate în SUA, în conformitate cu regulile de producție și de comercializare ale FDA (Agenția pentru Alimente și Medicamente).
Dispozitivul de piercing ar trebui manevrat in cazul in care se foloseste pentru un bebelus, doar de persoane autorizate sau de catre personalul medical.

 

Cum să procedezi ca să alegi primii cercei ai unei fetițe

Să găsești cerceii ideali pentru un copil reprezintă o adevărată provocare. Din fericire, dacă pui în practică sfaturile de mai jos, poți constata, cu bucurie, că ai reușit să optezi pentru bijuterii sigure, de calitate. Iată ce nu trebuie să scapi din vedere:

Alege cu mare grijă materialul din care sunt confecționați cerceii

În condițiile în care pielea copiilor este mai sensibilă decât cea a persoanelor adulte, orientează-te numai spre cercei din materiale care să nu irite, care să fie non-toxice și să nu genereze o reacție alergică. Dintre asemenea materiale fac parte:

  • Aurul: trebuie neapărat să fie de calitate. De exemplu, cerceii din aur de 14 sau de 18K sunt adecvați inclusiv pentru bebeluși;
  • Argintul sterling: conține 92,5% argint și, în general, nu declanșează reacții alergice. Dacă vrei să te asiguri că o fetiță are parte de cercei de argint rezistenți și de calitate, ce își mențin strălucirea, găsește un model care să fie placat cu rodiu;
  • Oțelul chirurgical: este un material durabil și igienic. Pentru ca un copil să nu fie supus riscului de alergie, nu achiziționa cerceii aleși dacă nu ești sigură că nu conțin o cantitate mare de nichel;
  • Titanul: reprezintă un metal hipoalergenic și este adecvat pentru pielea ultrasensibilă a celor mici.

Nu neglija sistemul de închidere 

Achiziționează cercei cu sistem de închidere cu înfiletare cu căpăcel de protecție pentru siguranța și confortul copilului. Avantajele acestui sistem de închidere sunt:

  • Este foarte sigur: căpăcelul de protecție îți garantează că pielea delicată a unei fetițe nu va fi înțepată de tija cerceilor. Prin urmare, aceștia nu trebuie scoși înainte de culcare;
  • Cerceii se fixează foarte bine în ureche și sunt greu de scos: de aceea, sunt recomandați și pentru copiii mici, care sunt adesea tentați să-și scoată cerceii din ureche. În plus, datorită sistemului de închidere menționat nu mai există riscul ca unul dintre cercei să ajungă accidental în gurița copilului sau să se piardă.

Fii atentă la forma și la dimensiunea cerceilor 

Întrucât urechile copiilor aflați în primii ani de viață sunt mici și foarte delicate, cerceii mari și/sau grei pot crea mult disconfort. De aceea, primii cercei ai unei fetițe ar trebui să fie cât mai mici, rotunzi și plați. Evită cerceii care atârnă și/sau care au colțuri ascuțite, nu numai pentru că micuța ștrengăriță poate fi tentată să-i tragă, ci și pentru că există riscul ca bijuteriile să se agațe în ceva.

Raportându-te la indicațiile prezentate, orientează-te cu încredere și spre cerceii de aur pentru copii de la Kalini.ro. Acești cercei sunt lucrați manual în fabrici renumite din Spania, fiind certificați întrucât se bazează pe aur hipoalergenic, respectându-se normele europene aflate în vigoare, ce interzic prezența cadmiului și a nichelului în aliajele aurului (nichelul este metalul cu cel mai ridicat potențial alergen). Așa se explică de ce aurul hipoalergenic este binevenit atât pentru copii, cât și pentru toate persoanele sensibile la nichel, care au avut probleme din pricina alergiei la metalele din bijuterii. 

fetita zambitoare in rochita care tine in manuta o punguta cu brand-ul de bijuterii Kalini si langa ea se afla un bebelus care doarme

În același timp, numeroase variante de cercei de aur de la Kalini se remarcă prin sistemul de închidere prin înfiletare cu căpăcel de protecție, așa că reprezintă cea mai bună alegere nu doar pentru primii cercei ai unui bebeluș, ci și pentru cerceii pe care-i porți la orice vârstă. De fapt, acești cercei sunt siguri și deosebit de plăcuți la purtat și datorită acestui sistem de închidere, care permit oricui să doarmă cu ei fără grija de a se înțepa în zona din spatele urechii.”


Gasiti articolul complet in urmatorul link:Ce sa ai in vedere cand alegi prima pereche de cercei | Qbebe.ro

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0721 594 523 contact@kalini.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!